Schooljaar 2017 - 2018

Kleuters sluiten samenwerking met ouderen af - Het Laatste Nieuws 15 juni 2018

De kleuters van de Sportbasisschool sloten gisteren de samenwerking met de bewoners van woonzorgcentrum Meulenbroek af. Om die samenwerking goed af te sluiten, nodigden de kleuters van de tweede kleuterklas de bewoners nu uit op school. “Afgelopen schooljaar was er een fijne samenwerking tussen de kleuters en het woonzorgcentrum. Zo hebben de kleuters samen met de bewoners aan sport gedaan”, klinkt het bij het leerkrachtenteam.

Om de samenwerking mooi af te sluiten, brachten de kleuters een muzikaal optreden voor de bezoekers. (KDBB)

rusthuis

 

Dansen en joggen tijdens Pyjamadag - Het Laatste Nieuws 10 maart 2018

In verschillende scholen ging gisteren speciale aandacht naar de nationale pyjamadag van Bednet. “Door deel te nemen aan pyjamadag steken we alle thuis zittende vrienden een hart onder de riem”, klinkt het bij de leerkrachten van GO! Sportbasisschool in Hamme. De oudste leerlingen gingen allemaal samen joggen, de jongsten deden een sportieve activiteit.

pyjamadag
Wuitenskinderen van GO!-scholen in carnavalssfeer - Nieuwsblad 27 februari 2018

De kinderen van de GO!Sportbasisschool, Unescoschool Sterrenbos en leefschool ‘t Veertje vierden samen carnaval. “Om in de sfeer te komen kwamen ze elke dag in een andere carnavalsoutfit naar school”, vertelt leerkracht Mies Lavreysen. “Ze lieten zich daarvoor inspireren door ons jaarthema rood.” De kinderen genoten van het carnavaleske dansfeest, dat gekruid werd door allerlei spelletjes.

 

pers
Geen stress meer in de refter van GO! Sportbasisschool - Het Laatste Nieuws 10 januari 2018

Onder het motto ‘Geen stress meer in de refter’ werd de refter van GO! sportbasisschool omgevormd tot een open restaurant. “In oktober vorig jaar verscheen in het magazine ‘Klasse’ een artikel over stress in de refter. Naar aanleiding daarvan wilden we ook in onze school werk maken van een refter zonder stress”, klinkt het bij het leerkrachtenteam van GO! sportbasisschool. In rijen naar de refter gaan, iedereen een vaste plaats waar leerlingen moeten stilzitten en zwijgen is voortaan verleden tijd in de school. “Onze leerlingen kiezen zelf wanneer ze spelen en wanneer ze hun boterhammen opeten in het open restaurant, zo lang dat maar tijdens de middagpauze gebeurt.”

Gezelliger

Om het nieuwe concept kracht bij te zetten, werden enkele maatregelen genomen. Zo werd de refter kleiner en dus gezelliger gemaakt, de tafels kregen kleurrijke tafellakens aangemeten, er werden bloemen op tafel gezet en fotokaders vrolijken de zaal op. “We plaatsen ook een bord met genummerde schijfjes. Aan de hand daarvan kunnen de leerlingen zien welke tafels vrij zijn en hoeveel plaatsen er per tafel vrij zijn. Zo ontwikkelen ze hun zelfstandigheid, respect en sociale vaardigheden.”
(KDBB)

 

krant2
Sportbasisschool lanceert nieuw schoolrestaurant - Nieuwsblad 10 januari 2018

HAMME / MOERZEKE 

In rijen naar de refter, op een vaste plaats, zitten en zwijgen: dat is verleden tijd in de GO-sportbasisschool aan de Verbindingstraat. “Onze leerlingen kiezen zelf wanneer ze spelen en boterhammen eten in ons open restaurant Kung Food”, zegt leerkracht Mies Lavreysen. “Op een bord met genummerde schijfjes kunnen de leerlingen zien welke tafels vrij zijn en met vrienden een plaatsje uitzoeken.”

 

krant1
Sportief grootouderfeest in Sportbasisschool - Het laatste Nieuws 24 oktober 2017

In GO! sportbasisschool in Hamme werden gisteren de grootouders uitgenodigd voor een grootouderfeest. Dat ging er in de sportschool net iets anders aan toe dan in een andere lagere school want aan de grootouders werd gevraagd om actief deel te nemen aan de sportieve activiteiten. “Als sportbasisschool willen we sportief naar buiten komen en we vragen de grootouders dan ook om sportief gekleed naar het feest te komen zodat ze zelf kunnen deelnemen”, klinkt het bij het leerkrachtenteam. De dag begon rustig met een verwelkoming maar het duurde niet lang of de grootouders werd gevraagd om actief deel te nemen aan de opwarming en daarna mee te doen met de bewegingsspelletjes. De actieve oma’s en opa’s toonden maar al te graag hun sportieve kunsten want ze zijn dan wel al grootouder, ook voor hen is regelmatig bewegen belangrijk. De voormiddag werd afgesloten met een gezond hapje en een drankje.

(KDBB)

 

gr
Hamme GO! scholen kiezen voor gerecycleerd snoeiheet van Verko - De Groene Wijzer 10 oktober 2017
Vero
Samen bouwen aan dromen - Het Laatste Nieuws 2 september 2017

Op GO! Sportbasisschool in Hamme bouwen ze dit jaar samen aan hun dromen. Dat werd tijdens de eerste schooldag meteen al duidelijk. Elke leerling werd uitgedaagd om zijn eigen dromen te tonen door ze te tekenen en de tekeningen aan ballonnen te hangen die de lucht in gingen. Samen maakten ze ook dromenvangers en de dromendans werd meteen al aangeleerd. “Goed onderwijs vertrekt vanuit dromen van een toekomst voor alle leerlingen. Wij geloven in elkaars mogelijkheden, dan kunnen we als mensen groeien en mee helpen bouwen aan een betere samenleving”, klinkt het.

(KDBB)

 

dr