2018 - 2019

Leefschoolkids verkopen speelgoed voor goede doel - Het Nieuwsblad 7 december 2018

HAMME - In Leefschool ’t Veertje vond een rommelmarkt plaats, waarbij de kinderen hun afgedankt speelgoed verkochten.

 

“Het idee groeide tijdens een project van de Libellen (eerste en tweede leerjaar) rond zelfs speelgoed maken”, licht leerkracht Chantal Verlent toe. “Naar aanleiding van kringgesprekken waarin de kinderen zich afvroegen of hun leeftijdgenootjes overal in de wereld kunnen beschikken over speelgoed, groeide het idee om samen met juf Kellie en juf Sarah het onderwerp over armoede in de wereld uit te diepen. Uiteindelijk besloten ze om een rommelmarkt te organiseren om geld in te zamelen voor het initiatief ‘Moeders voor Moeders’. Die vzw zet zich in om gezinnen met jonge kinderen die het financieel zeer moeilijk hebben te helpen.”

speelgoed

 

Do Van Ranst opent leeskeet in Leefschool 't Veertje - Het Laatste Nieuws 6 november 2018
DO

Dinsdag werd ‘De Leeskeet’ officieel geopend. Do Van Ranst, Vlaams auteur van kinder- en jeugdboeken, mocht het lint doorknippen en de leefschoolkinderen toespreken. Hij heeft ook een aantal van zijn boeken aan de leefschool geschonken. Met deze schenking wil hij het initiatief om kinderen tijdens de speeltijd een leuke, rustige en ontspannende leesplek te bieden, ondersteunen.

‘De leeskeet’ is mede mogelijk gemaakt door de samenwerking van een ontzettend enthousiaste ouderwerking en het leerkrachten en directieteam.

Leefschool ’t Veertje levert al jaren inspanningen om haar leefschoolkinderen, een interessante en ontspannende ruimte te bieden. Een ruimte waar kinderen kunnen ronddwalen, fantaseren en exploreren. Ze streven ernaar om alle kinderen zich goed te laten voelen op school, want enkel wanneer een kind zich gelukkig voelt komt het tot maximale ontwikkeling van zijn mogelijkheden.

De leeskeet vormt dan ook een extra plekje om gezellig en rustig samen of alleen een boekje te lezen. Daar kan elk kind vertoeven in een fantasiewereld en even ontsnappen aan de drukte van alle dag.

DO