Schooljaar 2018 - 2019

Sinterklaas ruimt zwerfvuil aan Unescoschool - Het Laatste Nieuws 4 december 2018

sint

Onderweg ruimden de zwarte pieten ook nog eens zwerfvuil. Daarmee toonden ze dat ook zij bekommerd zijn om onze planeet. “Mijn paard Slechtweervandaag voelt zich niet zo goed”, zei Sinterklaas. “Het is ziek door de vervuiling. Van de vele papiertjes en elastiekjes dat hij heeft opgegeten. Daarom vinden we het belangrijk om regelmatig eens een opruimactie te doen.”

De kinderen van de Unescoschool gingen meteen aan de slag om Sinterklaas en de pieten een handje te helpen. Zo zag de Sint dat er ook dit jaar alleen maar brave kinderen waren. Zij krijgen na het opruimen dan ook heel wat lekkers. 

sint

sint

sint

 

 

 

Unescoschool schenkt centjes aan 't Verhoog - Het Laatste Nieuws 30 november 2018
Unesco1

De leerlingen van Unescoschool Sterrenbos schonken 530,37 euro aan ’t Verhoog in Hamme.

Bij Unescoschool Sterrenbos werden de voorbije maanden verschillende activiteiten op poten gezet. Zo konden familieleden van leerlingen tijdens de tweede editie van Werelddag op 11 november genieten van een ontbijtje. “Daarna stapten we als echte wereldburgers mee met de optocht voor Wapenstilstand”, zegt juf Sylvie De Meyer. “De opbrengst van het ontbijt gaat integraal naar ’t Verhoog in Hamme, een sociaal ontmoetingscentrum waar kansengroepen elkaar ontmoeten, vorming volgen en genieten van de voedselbedeling.”

Daarnaast werkten alle leerlingen samen, vanaf de peuters tot de 12-jarige kinderen, aan een kunstwerk onder leiding van oorlogskunstenaar Linda Van der Meeren. Het kunstwerk werd een eerbetoon aan de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog. Dat kreeg een plekje in cultureel centrum Jan Tervaert.

 

Unesco2
Fietsen in Unescoschool Sterrenbos voor de ozonlaag - Het Laatste Nieuws 15 september 2018

In Unescoschool Sterrenbos draaide vrijdag alles rond de ozonlaag. “Als Unescoschool organiseren we elk jaar enkele werelddagen op onze school. Vandaag is het de internationale dag voor het behoud van de ozonlaag en daar besteden we graag wat aandacht aan”, zegt leerkracht Sylvie De Meyer. Een deel van de Zouavenstraat werd afgesloten voor auto’s. Enkel gekke fietsen en andere vervoermiddelen op wieltjes werden er toegelaten. Voor de gelegenheid werd een parcours ingericht op straat. “Bovendien vragen we ouders en grootouders om de auto thuis te laten en met de fiets, te voet of met de step naar school te komen.” 

uK0U

Helpende handen - Het Laatste Nieuws 14 september 2018

Het mooiste en leukste moment van de dag voor schoolgaande kinderen is ongetwijfeld de speeltijd!

Vriendinnen Emily en Merthe brengen die samen door al rolschaatsend, mekaar ondersteunen waar nodig. Plezier maken en lachen, daar draait het om bij deze vriendinnen.

fiets